Vind in deze e-learning extra informatie over taalcoaching, werkvormen, meertaligheid en meer.
Extra tips en informatie
Alleen aangesloten taalcoaches
None
Alleen aangesloten taalcoaches
None
Taalvrijwilligers
14 Sessies
Vind in deze e-learning extra informatie over taalcoaching, werkvormen, meertaligheid en meer.
Je leert een taal sneller als je veel oefent. Benadruk daarom ook het belang van (zelf)studie naast jullie taalcoach-sessies. Vind hier een overzicht van oefensites.
Het werken met taalcoach-materiaal kan ontzettend handig zijn voor structuur, inspiratie, (de juiste) woordenschat en het toewerken naar praktijksituaties. Over SpreekTaal heb je in de basis e-learning al gelezen. Lees hier over nog meer bruikbare taalcoach-materialen.
Er zijn heel veel leuke werkvormen die je tijdens je taalcoachsessies kunt inzetten. Krijg hier inspiratie om jullie sessies nóg leuker te maken!
Tijdens taalcoaching oefen je gesprekken en situaties uit de praktijk. Zo kan de deelnemer het geleerde gelijk toepassen in zijn dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om er samen op uit te gaan. Lees hier hoe je dat het beste aan kunt pakken.
Tijdens het traject is het belangrijk om regelmatig terug en vooruit te kijken. Door te evalueren realiseert de anderstalige dat hij of zij leert, wat dat is en soms ook hoe hij of zij dat oefent. Lees hier meer over hoe je het beste kunt evalueren.
Jij en jouw deelnemer(s) oefenen samen de Nederlandse taal zodat hij of zij beter wordt. Maar wat is nou eigenlijk beter? Hoe weet je of iemand vooruit gaat? Lees hier meer over de verschillende taalontwikkelingen die jouw deelnemer mee kan maken.
Hoe leg je contact met iemand met een andere (culturele) achtergrond? Bekijk hier de handige tips van de cultuurspecialisten van Global Talk.
Voor veel nieuwkomers is het Nederlandse zorgsysteem heel anders dan ze gewend zijn. In deze sessie krijg je tips wat je kunt doen als je vermoedt dat je deelnemer extra hulp kan gebruiken.
In deze les krijg je tips hoe je als vrijwilligers anderstaligen kunt ondersteunen die nauwelijks onderwijs hebben gehad in hun leven. Ook krijg je tips hoe je de communicatie van deze praktijkleerders stimuleert.
Voor het leuk en effectief laten verlopen van je groepje en taalcafé hebben we hier een paar handige tips opgesteld.
Denk tijdens de sessies al na over hoe je deelnemer(s) ook na de taalcoaching meer taalcontact opdoet. Zodat hij of zij meer sociale contacten heeft. Vind hier handige tips.
Jij bent als taalvrijwilliger zelf de beste ambassadeur om andere mensen te enthousiasmeren voor taalcoaching. Lees hier wat tips over hoe je dat het beste kunt doen!
Vind hier meer informatie over de Wet Inburgering en wat jij kunt doen om je deelnemer zo goed mogelijk te ondersteunen.
Een nieuwkomer die het Nederlands leert als tweede, derde of zelfs vierde taal is meertalig. Over meertaligheid bestaan er veel (voor)oordelen en misverstanden. Lees hier meer over de voordelen van meertaligheid.
Sessie verlopen
Graag opnieuw inloggen. De login pagina wordt in een nieuwe tab geopend. Na het inloggen kun je dat sluiten en naar deze pagina terugkeren.
Gelukt!
Waarschuwing
Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.