Werkbezoek 

 | 

bij jouw organisatie

 | 

voor coördinatoren

Regiobijeenkomst Utrecht

|  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Werkbezoek

Je bent bij het netwerk van Het Begint met Taal aangesloten om de taalcoaching die jullie bieden nog slimmer en effectiever te organiseren. Graag komen wij bij jou op bezoek om met je uit te wisselen en mee te denken over jouw dagelijkse praktijk. 


Tijdens het werkbezoek

De thema's waarover we uitwisselen kunnen jullie zelf bepalen. Waar lopen jullie vooral tegenaan? Wat gaat goed, wat kan beter? Waarover willen jullie advies? Denk aan:

  • vrijwilligersmanagement, zoals werving of behoud
  • deskundigheidsbevordering van jezelf en je vrijwilligers
  • evaluatie en impact van je aanpak
  • samenwerking in je lokale netwerk en/of met je gemeente
  • handig gebruik maken van MATCH
  • enzovoort 


Wij komen graag zo'n 1,5 tot 2 uur langs op jullie locatie om jullie organisatie nog beter te leren kennen en de lokale sfeer te proeven. Indien mogelijk willen we ook jullie aanpak ervaren door kort mee te lopen met een taalcafé of groepje danwel een koppel te ontmoeten. In overleg kunnen we het bezoek nog verrijken met een MATCH-training of aansluiten bij een al geplande vrijwilligersdag. 


Na het werkbezoek

Een werkbezoek levert jullie het volgende op:

  • Een moment om met je team en ons uit te wisselen over jullie aanpak van taalcoaching: ofwel, om eens te werken aan je organisatie in plaats van in je organisatie.
  • Tips en tops rond jullie aanpak; we beantwoorden jullie vragen danwel kunnen bevestigen dat jullie al heel goed bezig zijn ;-).
  • Meer kennis over het volledige aanbod van Stichting Het Begint met Taal. 
  • De mogelijkheid om via ons jullie vragen en successen te delen met de ruim 900 andere coördinatoren in het netwerk van Het Begint met Taal.
  • Een bijdrage aan onze lobby-inspanningen om het belang van taalcoaching vertaald te krijgen in landelijk en lokaal beleid, doordat we jullie praktijkervaring kunnen delen en vertegenwoordigen.

Kortom: je hebt kennis verworven, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan!


Type werkbezoek

Uiteraard kun je ervoor kiezen om personen uit alleen je eigen organisatie te betrekken bij dit bezoek. Maar een uitwisseling met collega's uit jullie taalnetwerk kan veel meerwaarde opleveren. En als je het werkbezoek zou openstellen voor collega-coördinatoren uit de regio, kun je weer leren van ervaringen in organisaties die je nog niet kent. Je kunt je voorkeur voor een van deze drie typen werkbezoek aangeven in het aanvraagformulier. Als je het werkbezoek wilt openstellen voor jullie taalnetwerk of voor andere organisaties uit de omliggende regio, denken we graag mee over de organisatie daarvan.


Voor wie?

Graag spreken we tijdens dit bezoek met zoveel mogelijk mensen die bij taalcoaching betrokken zijn, zodat we van hun ervaringen en elkaar kunnen leren. Dus met de coördinatoren die de primaire taken zoals intaken, koppelen en begeleiden van deelnemers en vrijwilligers doen. Maar ook met de collega's die de werving uitvoeren, plannen en analyses maken of de gesprekken met partners en gemeente voeren, danwel managers of bestuursleden. 

Ter overweging: je kunt ook enkele taalvrijwilligers of deelnemers uitnodigen om hun ervaringen en ideeën te horen.


Voorbereiding

Lees onze handreiking over een werkbezoek door. Vul ook de zelfcheck in van de 10 succesfactoren voor taalcoaching.

Voorafgaand aan ons bezoek stemmen we samen af hoe lang het bezoek duurt, wie van jouw organisatie danwel andere organisaties aanwezig zijn en wat zoal de thema's zijn waarover we willen uitwisselen.


Aanvragen

Vraag een werkbezoek aan via het formulier op deze pagina. 


Interesse? Gebruik dit formulier om een werkbezoek aan te vragen.

Graag komt een van ons bij jou op bezoek:

Marcella Faltas, adviseur taalcoaching en NT2 bij Stichting Het Begint met Taal.

Elise Zomer - Het Begint met Taal

Elise Zomer, operationeel manager bij Stichting Het Begint met Taal.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.